Archiv pro měsíc: 1 / 2016

  • Úvod

Zlatá hodinka v Africe

Afrika je velmi fotogenická. Ať už fotíte krajinu, zvířata, hvězdy nebo lidi, rozhodně se tam nebudete s fotoaparátem nudit. Jedna z věcí, která mě v Africe velmi zaujala, bylo focení západů a východů slunce. Africké západy a východy slunce se v mnohém podobají těm v Evropě. Přesto ale mezi nimi najdeme několik odlišností.

Co může fotograf dělat v zimě?

Základem fotografie je dobré světlo. A toho se fotografům v zimě příliš nedostává, takže mají více času věnovat se jiným činnostem. Nevíte, jak s volným časem v zimě naložit? Přečtěte si pár tipů, jak ho využít.

S mobilem k lepším fotkám

Dnešní smartphony mají poměrně kvalitní fotoaparáty a rychlý přístup k internetu téměř odkudkoliv, což je ideální kombinace, díky níž můžete fotografovat neustále. Pokud jste fotografický nadšenec, který má místo očí objektivy a na svět se dívá v kompozicích, tak je to pro vás výborná příležitost k zlepšování se a propagaci své tvorby.

Jak s fotoprojekty zdokonalit svůj fotografický um

Dali jste si do nového roku nějaké fotografické předsevzetí? Co třeba začít s vlastním fotoprojektem? Prostřednictvím fotoprojektů můžete zábavným způsobem rozvíjet různorodé fotografické dovednosti, vyzkoušet si to, k čemu jste se doposud neodhodlali nebo rozpumpovat žílu kreativity ve chvílích, kdy vám dochází inspirace.

Jak se vypořádat s nedostatkem světla při focení

Nejenom v noci, ale i v průběhu dne se dostanete do situací, kdy nemáte dostatek světla při focení – a zvláště v této části roku, kdy slunce brzy zapadá a rychle se stmívá. Kam nemůže denní nebo pouliční světlo, může blesk. Ale ještě před tím, než ho použijete, vyzkoušejte pár tipů, které vám pomohou překonat nedostatek světla na scéně.

10 nejlepších článků roku 2015

Na přelomu roku se často ohlížíme do minulosti a plánujeme budoucnost. A ani u nás v Zoneru tomu není jinak. Na našem magazínu Milujeme fotografii jsme se vloni věnovali řadě témat. Podívejme se proto na to, jaké články jste v minulém roce četli nejvíce.

Zůstaňte v obraze, každý týden posíláme novinky ze světa fotografie

Přihlašte se k odběru toho nejlepšího z Milujemefotografii.cz

Email má špatný formát.

Potvrzením odběru dáváte souhlas ke zpracování osobních údajů pro zasílání novinek. Více se dozvíte v zásadách ochrany osobních údajů.