Archiv pro měsíc: 8 / 2012

  • Úvod

FOTOden – poslední místa

První Zoner FOTOden, jedinečné setkání fotografů, plné workshopů, přednášek a doprovodného programu, se bude konat již ve středu v KC Zahrada v Praze. Jak se dalo čekat, největší úspěch mají prakticky zaměřené workshopy fotografů světových jmen. Jak je to tedy s obsazeností jednotlivých workshopů?

Zářijový FOTOden: Šest důvodů, proč si jej nenechám ujít

Ve středu 5. září se v Praze odehraje fotografický svátek. V prostorách KC Zahrada se totiž bude konat úplně první Zoner FOTOden – akce plná bohatého programu, ukázek fotografické techniky a workshopů na různá témata vedených celebritami fotografického světa. Z plejády nabízených aktivit jsem pro vás vybral šestici pro mě osobně nejzajímavějších věcí.

Jak fotografovat pohyb hvězd

Zdánlivý pohyb hvězd vniká v důsledku rotace Země kolem její vlastní osy. Hvězdy vytvářejí soustředné kružnice kolem bodu, který na obloze protíná zemská osa – pro severní polokouli zhruba kolem Polárky. Princip vytvoření efektně vypadajících snímků zachycujících tento pohyb hvězd (anglicky star trails) je jednoduchý.

Praktické tipy na focení z letadla

Jestliže máte před sebou cestu letadlem, naskýtá se vám možnost ve vzduchu pořídit záběry, které jinak získáte těžko. Jak z této příležitosti vytěžit co nejvíce? A jak se poprat s nedostatečnou technickou kvalitou takových fotek pořízených přes okno letadla?

Zůstaňte v obraze, každý týden posíláme novinky ze světa fotografie

Přihlašte se k odběru toho nejlepšího z Milujemefotografii.cz

Email má špatný formát.

Potvrzením odběru dáváte souhlas ke zpracování osobních údajů pro zasílání novinek. Více se dozvíte v zásadách ochrany osobních údajů.