Výsledky vyhledávání

Ukradené fotografie

V dnešní době digitální fotografie prakticky všichni vystavujeme své výtvory na webu, a veřejně tak prezentujeme svou tvorbu. Někdo má své stránky, někdo využívá služeb, jako je Zonerama. Na jednu stranu je internet požehnáním, protože naše fotky nekončí „v šuplíku“. Vidí je spousta lidí a my máme zpětnou vazbu na svou tvorbu, ať již pozitivní, či negativní. Ovšem toto zveřejňování fotografií má také svou odvrácenou tvář.

S jakým fotografickým vybavením pod vodu?

Dovolenková sezóna je v plném proudu, na dovolené se bez svého fotoaparátu neobejde snad žádný fotograf. Pokud hledáte něco nového, zkuste podvodní fotografii. Povíme vám, co všechno budete potřebovat. Samozřejmě přidáme i pár rad, tipů a triků, jak si poradit pod vodou.

Co fotografovat v moři

Přemýšleli jste někdy o tom, že byste se naučili potápět s přístrojovým vybavením jen kvůli tomu, abyste si vyzkoušeli fotografování pod vodou? Nechte se nalákat na tajemství, která mořské vody skrývají.

Odrazy na hladině

V době léta často cestujeme za vodou, ať už tím myslíme moře, domácí rybník nebo jen malý bazének. Vodní hladina je však vhodná i pro kompoziční hrátky. Osvěžme si tedy paměť několika tipy pro využití odrazu na hladině.

Cesta k levným objektivům

Každý majitel zrcadlovky a nebo jiného fotoaparátu s výměnnými objektivy už to zažil – zajímavých objektivů je takové množství a financí tak málo! Naštěstí existují cesty, jak pořídit velmi slušná „skla“ mnohem levněji.

Kam kráčíš, fotografe?

Ptali jste se někdy sami sebe, čeho byste ve fotografii chtěli dosáhnout? Osobně jsem přesvědčen, že tato otázka je pro každého fotografa klíčová. Jak velkou příčku ve fotografii budu chtít přeskočit? Mezi které velikány chci jednou patřit? Nebo mi budou stačit základy kompozice spolu s focením ‚do šuplíku‘?

Fotografie k nakousnutí

Fotografování jídla patří mezi velmi specifické fotografické disciplíny. Jako hladový fotograf se nejvíce těšíte na to, až bude „odfoceno“. Nejprve ale musíte odvést kvalitní práci. Ta se pak snadno pozná podle toho, zda divákovy chuťové pohárky zůstanou při pohledu na výsledný snímek lhostejné, či naopak.