Archiv pro měsíc: 1 / 2017

  • Úvod

K čemu je dobrá vinětace?

Vinětace je přítomná ve větší či menší míře na téměř všech fotografiích. Někdy je výhodná, jindy spíš nechtěná. Ale to není problém, protože existují nástroje na její utlumení, či naopak přidání. Víte kdy a jak je použít?

Jak fotografovat sněhové vločky

Zima, roční období, kdy většina fotografů odloží své makro objektivy a čeká opět na začátek sezóny. Toto chladné období nám ve skutečnosti nabízí mnohem více, než se na první pohled může zdát. Díky nízkým teplotám můžeme fotit třeba námrazu, mnohem větší výzvou jsou ale sněhové vločky.

Kouzelný svět námrazy

V zimě a občas i na konci podzimu se vyskytují klimatické podmínky, které dokáží přírodu velmi ozvláštnit. Zatímco holé větve stromů jsou nudné, když se objeví námraza, scéna se rázem změní a fotograf může vyrazit na bohatý lov.

Nejčtenější fotografické články roku 2016

Každý měsíc vám přinášíme přehršel návodů a tipů k tomu, aby vaše fotografie mohly být lepší. Některá témata vás pochopitelně zajímají více a některá méně. Pojďme se tedy podívat na to, které články vás zaujaly nejvíce v roce 2016. Četli jste je, sdíleli, komentovali a my doufáme, že našim čtenářům přinesly přesně to, co hledali.

Zůstaňte v obraze, každý týden posíláme novinky ze světa fotografie

Přihlašte se k odběru toho nejlepšího z Milujemefotografii.cz

Email má špatný formát.

Potvrzením odběru dáváte souhlas ke zpracování osobních údajů pro zasílání novinek. Více se dozvíte v zásadách ochrany osobních údajů.