Archiv pro měsíc: 12 / 2016

  • Úvod

Inspirace pro novoroční ohňostroje

O fotografování ohňostrojů jsme už v několika článcích psali. Pojďme si ale přesto zopakovat několik zásad a inspirovat se ohnivými fotografiemi ze Zoneramy ještě před tím, než tu bude silvestr a vy nebudete mít kvůli celodenním přípravám čas studovat návody na focení ohňostrojů.

Jak vytvořit časosběrné PF

Blíží se Vánoce – čas vytváření kýčovitých pohlednic a přání. Většina vašich přátel teď pravděpodobně vybírá nějakou fotku se sněhem, dárky nebo rozostřenými světýlky, na kterou by následně umístili nápis PF 2017. Nyní máte dvě možnosti: podlehnout davu a vytvořit něco podobného, nebo tvorbu letos pojmout po svém.

Černobílé Vánoce

Není to tak dávno, co jsme si všechny naše vzpomínky uchovávali v černobílé. Mohly být sebeveselejší, ale barevné fotografie tehdy prostě nebyly. To ale neznamená, že to ubralo na zvěčněném momentu. Naopak, černobílá v nich často zachytila ještě něco navíc. Skryté kouzlo.

Portrét ve světle svíček a prskavek

Pohltila vás už vánoční atmosféra plná tlumeného světla svíček? Nakoupili jste si balíčky prskavek a těšíte se, až rozzáří vaše sváteční dny? Pak určitě zkuste jejich světlem prosvítit i vaše portrétní fotografie. Mihotavý plamínek i drobné jiskry jim dodají vřelý nádech.

Jak vyfotit hořící svíčky

Zima je tu a s brzkým příchodem tmy je fotografování venku omezené. Zato je tu spousta možností k focení uvnitř. Nabízí se použít svíčky, které jsou snadno k sehnání a kolem Vánoc jsou často i okamžitě po ruce. V tomto článku poradíme, jak vše technicky zvládnout, a nastíníme různé možnosti pro jejich naaranžování.

30 námětů na fotografování v prosinci

Celý rok je plný fotografické inspirace, jen je někdy potřeba trochu lépe hledat. V prosinci se některá témata samy nabízejí, ale uvažovali jste někdy nad tím, že budete hledat inspiraci i v úplně obyčejných věcech? Inspirujte se naším seznamem třiceti témat, která můžete fotografovat v prosinci, a zkuste každý den pořídit alespoň jednu fotku.

Zůstaňte v obraze, každý týden posíláme novinky ze světa fotografie

Přihlašte se k odběru toho nejlepšího z Milujemefotografii.cz

Email má špatný formát.

Potvrzením odběru dáváte souhlas ke zpracování osobních údajů pro zasílání novinek. Více se dozvíte v zásadách ochrany osobních údajů.