Archiv pro měsíc: 9 / 2016

  • Úvod

Jak na focení hub

Podzimní sběrači hub vyrážejí do lesů za svým koníčkem, jiní touží po smaženici. Další se válejí v mechu a snaží se co nejlépe zachytit detail obrovského klobouku, který ohryzal slimák. Jak si co nejjednodušeji a přitom efektivně poradit s focením hub?

Procházka podzimní přírodou

Fotografovat lze ve všech obdobích, ale přesto je podzim speciální. Příroda se začne divoce zbarvovat a spolu s mlhami vytváří klidné až zasněné scenérie téměř kdekoliv. Podívejte se s námi na inspiraci, co všechno můžete zachytit během tohoto období.

Jak fotografovat skupiny

Jistě jste se někdy setkali s tím, že bylo potřeba vyfotit větší skupinu lidí. Tato disciplína někdy nemusí být tak snadná, jak by se na první pohled zdálo. Přečtěte si několik rad a tipů, které vám s fotografováním skupin pomohou.

Jak na architekturu – tipy na fotografování budov

Reálný svět nabízí mnoho objektů, které lze pomocí fotoaparátu zobrazit. Jedním z nich jsou budovy a architektonické stavby. Můžete se zaměřit na novostavby, současnou moderní architekturu nebo staré haly. U fotografování architektury je výhoda, že vás netlačí čas a než scénu vyfotíte, můžete si ji promyslet a nachystat.

7 stupňů vývoje fotografa

Každý fotograf nějak začínal a každý prodělal určitá stadia fotografování. Vývoj fotografa vypadá zhruba stejně – z fotografa, který fotí téměř všechno, se postupem času stává fotograf, který pečlivě zvažuje, kdy zmáčknout spoušť. Poznáte podle tohoto článku, v kterém stadiu jste s fotografováním vy?

Zůstaňte v obraze, každý týden posíláme novinky ze světa fotografie

Přihlašte se k odběru toho nejlepšího z Milujemefotografii.cz

Email má špatný formát.

Potvrzením odběru dáváte souhlas ke zpracování osobních údajů pro zasílání novinek. Více se dozvíte v zásadách ochrany osobních údajů.