Archiv pro měsíc: 5 / 2016

  • Úvod

Jak ulovit nejlepší snímky pohybujících se ptáků

Fotografovat ptáky za letu není žádná hračka. Sledovat hledáčkem fotoaparátu objekt, který může letět i stokilometrovou rychlostí, chce trochu šikovnosti a nějaké zkušenosti – a ty nezískáte, pokud nebudete zkoušet. Otestujte si proto pár tipů, jak zachytit nejlepší okamžiky ptáků v letu a pohybu obecně. Váš fotoarchiv pak bude pestřejší.

7 rad, jak se vyhnout klišovitým pózám

Na dobré portrétní, módní nebo glamour fotografii nemusí být něco neobvyklého nebo šíleného, aby zaujala. Poslední trendy ukazují, že přirozené pózy jsou stále populárnější a ustupuje se už i od přehnaného žehlení pleti. Někdy je dost složité najít hranici toho, co je klišé a co ne. Proto si v tomto článku ukažme, čemu byste se při fotografování portrétů měli vyhnout.

Zachyťte ve fotografii pohybující se město a jeho ruch

Velká města nepředstavují jenom ulice obestavěné vysokými domy ze skla a betonu – jsou to také živoucí organismy plné neustávajícího ruchu a pohybu. Kostrou měst, tvořenou ulicemi, téměř bez přestání protékají proudy aut a na chodnících se míhají lidské postavy. Pohyb je esencí města. A s poměrně jednoduchou technikou rozmáznutí obrazu jej můžete dostat i do vašich snímků.

5 typických úprav, které oživí každou fotografii krajiny

Krajiny na výletech fotíme všichni. Ale obrázky od zkušených fotografů, které vídáme na internetu, vypadají nějak jinak. Exkluzivní lokalita rozhodně pomůže, ale výsledná podoba vděčí za mnohé úpravám na počítači. Přitom se často nejedná o žádné komplikované triky. V tomto článku najdete několik běžných postupů, které můžete využít i na vašich fotkách.

Zůstaňte v obraze, každý týden posíláme novinky ze světa fotografie

Přihlašte se k odběru toho nejlepšího z Milujemefotografii.cz

Email má špatný formát.

Potvrzením odběru dáváte souhlas ke zpracování osobních údajů pro zasílání novinek. Více se dozvíte v zásadách ochrany osobních údajů.