Archiv pro měsíc: 8 / 2014

  • Úvod

Na to můj objektiv tedy nestačí! Využití panorámat při fotografování památek

Miluji Středomoří. Jezdím tam pravidelně už deset let poznávat tamější přírodu i historii. Středomoří je nerozlučně spojeno s antikou a dávnými kulturami, které položily základ evropské civilizace. Letos jsem se vypravil poznávat Turecko. Cesta do Malé Asie pro mne byla příležitostí k návštěvě dalších mnoha míst, které jsem dosud znal jen z učebnic dějepisu a byla to také šance pořídit zajímavé fotografie. Co ale dělat, když se úchvatná památka do objektivu nevejde?

Využití tabletu či smartphonu fotografem

Dnešní doba je dobou smartphonů a tabletů, většina z nás má dnes doma alespoň ten „chytrý“ telefon. Najde se ale nějaké jejich využití pro fotografy? Já mám prakticky vyzkoušeno, že ano. Pokud vás jako fotografa zajímá, jak (nejlépe) využít služeb tabletu či alespoň smartphonu (kromě samotného focení jimi), čtete správný článek.

Tipy pro noční fotografování

Ačkoliv fotografové mají tendenci hledat nejhezčí sluneční svit, i v nočních hodinách lze pořídit impresivní záběry. Pojďte si s námi projít několik ukázek spolu s praktickými radami, jak dosáhnout co nejlepších výsledků.

Fotografování lesa

Lesy jsou vděčný fotografický objekt, jak kvůli jejich vzhledu, tak i díky jejich snadné dosažitelnosti. Nechte se inspirovat pár tipy, jak z nich fotograficky získat ještě více.

Ukradené fotografie

V dnešní době digitální fotografie prakticky všichni vystavujeme své výtvory na webu, a veřejně tak prezentujeme svou tvorbu. Někdo má své stránky, někdo využívá služeb, jako je Zonerama. Na jednu stranu je internet požehnáním, protože naše fotky nekončí „v šuplíku“. Vidí je spousta lidí a my máme zpětnou vazbu na svou tvorbu, ať již pozitivní, či negativní. Ovšem toto zveřejňování fotografií má také svou odvrácenou tvář.

Vypalujeme DVD-Video disk v Zoner Photo Studiu

Fotografie už máte protříděné a upravené a nemůžete se dočkat, až je ukážete prarodičům. Jenže když s nimi přijdete s notebookem, jsou sice nadšení, ale přeci by si jen rádi nějaké fotografie nechali. Pokud neholdujete tisku fotografií, vypalte prezentační DVD, které lze spustit třeba na televizi.

Zůstaňte v obraze, každý týden posíláme novinky ze světa fotografie

Přihlašte se k odběru toho nejlepšího z Milujemefotografii.cz

Email má špatný formát.

Potvrzením odběru dáváte souhlas ke zpracování osobních údajů pro zasílání novinek. Více se dozvíte v zásadách ochrany osobních údajů.