Archiv pro měsíc: 4 / 2014

  • Úvod

8 bodů k objektivům

Mnoho fotografů považuje objektiv za nejdůležitější součást své fotografické výbavy. Není se čemu divit – na kvalitě objektivu stojí a padá kvalita výsledné fotografie. Světelnost, konstrukce, míra vinětace, barevné vady… to všechno se dá hodnotit, měřit či testovat.

Fotografování na veřejnosti a fotografie v paragrafech

Když se řekne fotografování či fotografie, vybaví se asi každému fotografovi pojmy jako kompozice, osvětlení, editace snímků a podobně. Málokoho by napadlo slovo „zákon“, ve smyslu skutečně legislativním. A přitom fotografie a fotografování je se světem paragrafů spojeno více, než se na první pohled může zdát.

Jak fotografovat svatby

Zachytit atmosféru svatebního dne tak, aby si ji novomanželé vybavili i po letech, to rozhodně není nic snadného. Jestliže se do podobného kolotoče hodláte sami vrhnout, přinášíme několik esenciálních rad, aby vaše snímky dopadly co nejlépe.

11 chyb svatebního fotografa

Zachycení slavnostního dne novomanželů je jedna z těch obtížnějších fotografických disciplín. Fotograf během tohoto dne nemůže ovlivnit zdaleka vše, na druhou stranu jsou určité části, které závisí pouze na něm.

Zůstaňte v obraze, každý týden posíláme novinky ze světa fotografie

Přihlašte se k odběru toho nejlepšího z Milujemefotografii.cz

Email má špatný formát.

Potvrzením odběru dáváte souhlas ke zpracování osobních údajů pro zasílání novinek. Více se dozvíte v zásadách ochrany osobních údajů.