Archiv pro měsíc: 10 / 2013

  • Úvod

Nové režimy Správce Zoner Photo Studia 16

Do šestnácté verze Zoner Photo Studia byly zavedeny nové režimy Správce – Průzkumník, Náhled, Mapa a Porovnat. Některé už jsou sice známé z dřívějších verzí ZPS, ale přistupovali jste k nim odlišně. Kromě nich pak přibylo několik drobných vylepšení při prohlížení fotografií a i na ně se podíváme v následujícím textu.

FOTOEXPO 2013 – Veletrh a festival současné fotografie

Více jak 30 předních českých a několik zahraničních fotografů uvede historicky první ročník jedinečné audiovizuální performance současné fotografie FOTOEXPO 2013, která se uskuteční 19. října v industriálních pražských Holešovicích. Během jednoho dne mohou návštěvníci vstoupit do světa umělecké, reklamní, cestovatelské i reportážní fotografie.

Jak pracovat s modelkou

Všechno je jednou poprvé. Jestliže jste doposud fotili krajinky a chtěli byste zkusit focení s modelkou, asi budete ze začátku mírně nervózní. V tomto článku najdete pár tipů, které vám mohou v tomto začátku pomoci.

Nebojte se fotit na ulici – 8 triků na lepší reportáž

Ve fotografii se těžko posuzuje, který z žánrů je těžší, než jiný. Nakonec každý, kdo fotografuje krajinu, má za to, že právě krajinářská fotografie je ze všech nejsložitější, stejně tak bude o fotografování portrétů mluvit portrétní fotograf. Nemálo fotografů se ale shodne (jestliže si to nakonec přizná) na tom, že právě reportážní fotografie vůbec není jednoduchá.

Zůstaňte v obraze, každý týden posíláme novinky ze světa fotografie

Přihlašte se k odběru toho nejlepšího z Milujemefotografii.cz

Email má špatný formát.

Potvrzením odběru dáváte souhlas ke zpracování osobních údajů pro zasílání novinek. Více se dozvíte v zásadách ochrany osobních údajů.