Archiv pro měsíc: 4 / 2013

  • Úvod

Kurzy a workshopy na měsíc květen

U nás v ZONERu se naučíte nejen správně pracovat se Zoner Photo Studiem, ale také vaším kompaktním fotoaparátem nebo zrcadlovkou. Také v květnu vám proto nabízíme širokou nabídku bezkonkurenčních fotografických kurzů.

Od zrcadlovky ke kompaktu a zase zpátky

V poslední době jste se tu mohli dočíst hodně o výběru fotoaparátu, proč dnes zrcadlovka není jedinou volbou pro milovníka fotografie, jak bezzracdlovky a kompakty s velkými čipy brzy nahradí zrcadlovky v rukách amatérů. Tenhle článek je o tom, jak jsem si to chtěl vyzkoušet v praxi, a na rok jsem opravdu zrcadlovku prodal a koupil kompaktnějšího společníka.

Jak pořídit lepší snímky mobilním telefonem

Mobilní telefony mají velkou výhodu vůči fotoaparátům – jsou neustále k dispozici. Tak moc jsme si zvykli na to, že kdykoliv můžeme být ve spojení s našimi klienty, přáteli a rodinou, že si bez mobilu snad ani nezašněrujeme tkaničky u bot. Jenže fotografování s nimi přináší i nevýhody. Jak z nich tedy vytěžit maximum?

ZONER se i tento rok setká s fotografy

Dvakrát do roka se pořádá v Praze den plný poutavých přednášek, který nese sympatický název Setkání fotografů. V současnosti se jedná o (do počtu účastníků) největší pravidelnou fotografickou akci v České republice. Tuto sobotu se koná již po osmnácté! A ani tentokrát u toho samozřejmě nemůže ZONER chybět.

Mikrofotobanky – Jak vydělávat prodejem vlastních fotografií

Patříte-li mezi fotografické nadšence a fotíte už delší dobu, určitě se vám na disku válí spousta fotek. Možná jste už přemýšleli co s nimi, aby na ně jen nesedal digitální prach. Jedna z atraktivních možností je jejich prodej na tzv. mikrofotobankách – serverech, které zprostředkovávají prodej a nákup fotek. Jak se to dělá a jestli je možné si tím vydělat, to se dozvíte v tomto článku.

Maximální účinek s minimálními prvky

Existuje spousta přístupů k fotografii. Když začátečníka něco zaujme, zamíří na to foťák a zmáčkne spoušť. Pokročilý už přemýšlí o lepším umístění objektu a vzpomíná na zlatý řez. Hrátky s kompozicí je ale možné dohnat do extrémů, například zmenšením hlavního objektu na rozpoznatelnou mez nebo zredukováním pozadí tak, že prakticky zmizí. Jak to pak vypadá? O tom je tento článek.

Zůstaňte v obraze, každý týden posíláme novinky ze světa fotografie

Přihlašte se k odběru toho nejlepšího z Milujemefotografii.cz

Email má špatný formát.

Potvrzením odběru dáváte souhlas ke zpracování osobních údajů pro zasílání novinek. Více se dozvíte v zásadách ochrany osobních údajů.