Archiv pro měsíc: 2 / 2013

  • Úvod

Deník z FOTOdne

Následující řádky jsou spojením výpovědí několika různých lidí. Každý z nich měl možnost na vlastní kůži okusit atmosféru druhého FOTOdne, fotografického svátku konaného 9. února v Brně.

Zachytit celý svět rybím okem

Každý začínající fotograf touží po zpětné vazbě, ideálně po pozitivní zpětné vazbě. Aby ale mohl slyšet pochvalné názory, musí jeho snímky něčím zaujmout. Tam, kde chybí zkušenosti a praxe, můžou dopomoct méně obvyklé technické pomůcky či fotografické postupy, a tak i já už nějakou dobu pošilhávám po takových pomůckách – konkrétně objektivech typu rybí oko.

Uprav mi fotku: Oprava barevného výstupu fotoaparátu

Do naší rubriky, do které zasíláte vlastní fotografie, jež byste chtěli upravit, nám došly dva snímky s poněkud netradičním zabarvením. Přestože se s následující úpravou zřejmě jen tak nepotkáte, určitě stojí za to se na ni podívat. Jedním ze způsobů, jak se naučit fotografie upravovat totiž může být i metoda pokus-omyl.

Jak jsem fotil interiér

Minulé léto mi kamarád Ondra volal velkou novinu. Právě dokončil rekonstrukci svého bytu, kterou pojal jako pilotní projekt pro vlastní dráhu interiérového designéra. Než jsem se pokusil vetřít na návštěvu, tak mě sám předběhl s prosbou o nafocení. Vyrazil jsem tedy nalehko se superširokáčem, pevnou padesátkou a bleskem.

Den fotografie podruhé, již tuto sobotu!

Druhé setkání fotografů, plné workshopů, přednášek a doprovodného programu, se koná již tuto sobotu v Brně. FOTOden i podruhé nabízí vzácnou možnost něco se přiučit od mistrů svých oborů a obsazenost workshopů podle toho také vypadá. Nezmeškejte poslední šanci přihlásit se!

Zůstaňte v obraze, každý týden posíláme novinky ze světa fotografie

Přihlašte se k odběru toho nejlepšího z Milujemefotografii.cz

Email má špatný formát.

Potvrzením odběru dáváte souhlas ke zpracování osobních údajů pro zasílání novinek. Více se dozvíte v zásadách ochrany osobních údajů.