Archiv pro měsíc: 9 / 2012

  • Úvod

Jiří Víšek a Martin Vybíral: Hrozně důležité je, jak se daný ročník sejde

V druhé polovině září jsem se sešel s dvěma fotografy, abych s nimi udělal rozhovor. A to ne jen tak ledajaký. Neptal jsem se jich totiž na jejich vlastní tvorbu, přestože by určitě bylo dlouho o čem povídat, ale na to, jaké to je a co to obnáší fotografii vyučovat. Oba dva jsou totiž dlouholetými pedagogy a zkušenosti s učením fotografie sbírali jak na střední, tak i vysoké škole.

Až budete číst tyto řádky…

Přestože by se titulek tohoto příspěvku mohl zdát mírně dramatický, rozhodně vás nechci strašit, o nic nebezpečného nepůjde. Pouze v době publikování následujícího textu budu pravděpodobně sedět nad hranicí Česka a Německa ve výšce několika tisíc metrů ve vzduchu. Právě totiž odlétám na fotografický veletrh Photokina 2012 do Kolína nad Rýnem.

Hurá do (foto)školy!

Média jsou dnes plná prvňáčků, kteří s aktovkou a rodiči za zády nesměle vstupují do školních učeben. S podobnými pocity jsem se já vrhl do kurzů fotografování přes internet a po dvou měsících prázdninové fotoškoly vám mohu zprostředkovat své dojmy ze Školy perfektní fotografie vedené slavným Bryanem Petersonem.

Zůstaňte v obraze, každý týden posíláme novinky ze světa fotografie

Přihlašte se k odběru toho nejlepšího z Milujemefotografii.cz

Email má špatný formát.

Potvrzením odběru dáváte souhlas ke zpracování osobních údajů pro zasílání novinek. Více se dozvíte v zásadách ochrany osobních údajů.