Archiv pro měsíc: 4 / 2012

  • Úvod

Fotky a DPI

Často se setkávám s tím, že uživatelé digitálních fotoaparátů se zbytečně zabývají tím, v jakém DPI jejich foťák fotí, případně nastavují fotkám při úpravách v editoru nějaké DPI s pocitem, že budou mít kvalitnější fotky. Okolo DPI a fotek je několik mýtů, které se pokusím aspoň trochu vysvětlit.

ZONER software na CEP EXPO 2012 v Moskvě

Mezinárodní veletrh CEP EXPO je největší přehlídkou spotřební elektroniky v Rusku a východní Evropě. Celý název akce je CONSUMER ELECTRONICS & PHOTO EXPO-2012 a své produkty zde bude představovat cca 300 předních společností spojených s fotografickou technikou a spotřební elektronikou. ZONER software nebude chybět, prezentace společnosti bude zaměřena na Zoner Photo Studio 14 s cílem oslovit koncové zákazníky a možné obchodní partnery.

Fotostory: Jitra starců

Každý fotograf má snímky, ke kterým se rád vrací a vzpomíná na chvíle jejich vzniku. Tím nemyslím jen okamžik, kdy zmáčkl spoušť. Může to být ona pověstná „zlatá hodinka“ nebo celý den a nebo také okamžik u počítače, v kterém se fotografie vyloupne z digitální šedi.

Bílé vajíčko na bílém pozadí

Co mají společného Oliviero Toscani, italský fotograf, a Velikonoce? Téměř nic. Až na jeden školní úkol, který se týkal fotografování vajíček a tady už spojení s Velikonocemi snadno najdeme. Ba co víc – do focení podobného cvičení se můžeme rovnou pustit.

Zůstaňte v obraze, každý týden posíláme novinky ze světa fotografie

Přihlašte se k odběru toho nejlepšího z Milujemefotografii.cz

Email má špatný formát.

Potvrzením odběru dáváte souhlas ke zpracování osobních údajů pro zasílání novinek. Více se dozvíte v zásadách ochrany osobních údajů.