Archiv pro měsíc: 1 / 2012

  • Úvod

Čtyři tipy pro úplné začátečníky

Za prvních šest týdnů focení se svou první digitální zrcadlovkou jsem získal čtyři – z mého pohledů zcela zásadní – postřehy. Od toho, za kolik a kde pořídit první foťák, až po to, kde hledat inspiraci k fotografování. Kdybych je znal pár měsíců zpět, tak by mi ušetřily mnoho času a energie, proto bych se o ně s vámi rád podělil.

Černobílá nebo život

Barevná fotografie existuje asi sto padesát let, tedy budeme-li počítat i její nejranější počátky. Přes toto poměrně dlouhé období nemalá část fotografů stále zůstává, nebo se alespoň občas vrací, k černobílým snímkům. Nic se nezměnilo ani s příchodem digitálních fotoaparátů. Pouze zjednodušilo. Z barevného digitálního snímku lze černobílý vytvořit doslova na jedno poklepání myší. Ne vždy je to ale ten nejlepší nápad.

Jak zkrotit ostření zrcadlovky

V repertoáru mnoha profesionálních sportovních fotografů jsem objevil jedno – ostatními uživateli podceňované – nastavení zrcadlovky, které mi konečně dopomohlo plně ovládnout zaostřování fotoaparátu. Změna to byla natolik jednoduchá ale i zásadní, že se nemůžu o svou cestu za ostřejšími fotografiemi nepodělit.

ZONER software na veletrhu GO/Regiontour 2012

Největší český veletrh cestovního ruchu, zaměřený jak na dovolené doma, tak v zahraničí - to je GO/Regiontour, který začíná zítra na brněnském Výstavišti. ZONER software bude společně se Zoner Press prezentovat Zoner Photo Studio 14 a jeho využití při práci s fotkami nejen z cest.

ZONER software na veletrhu PMA@CES v Las Vegas

ZONER software bude letos poprvé prezentovat na veletrhu roku, jak mnozí novináři nazývají přehlídku 2012 International CES, která se tento rok spojila s PMA – druhým nejdůležitějším festivalem fotografické techniky. Každoročně se na CESu představí převratné novinky a budoucí trendy ze světa elektroniky a softwaru. Česká společnost bude prezentovat Zoner Photo Studio 14 - nejnovější verzi programu na práci s fotografiemi.

Zůstaňte v obraze, každý týden posíláme novinky ze světa fotografie

Přihlašte se k odběru toho nejlepšího z Milujemefotografii.cz

Email má špatný formát.

Potvrzením odběru dáváte souhlas ke zpracování osobních údajů pro zasílání novinek. Více se dozvíte v zásadách ochrany osobních údajů.