Archiv pro měsíc: 10 / 2014

  • Úvod

Fotografování výlovu rybníka

K podzimu neodmyslitelně patří výlovy rybníků. Je to vděčná podívaná, která se často mění v turistickou atrakci a společenskou událost. Stánky s občerstvením, ochutnávky čerstvě připravených ryb i prodej ryb samotných. Co ale znamená výlov pro fotografa a nač se připravit, pokud vyrazíme výlov fotit?

Proč zálohovat rawy

RAW formát, jakožto surová forma fotografie, je základ na kterém můžete stavět. Pokud tento soubor však už nemáte, těžko v budoucnu provedete úpravy, které by fotografii slušely více. Navíc, když se technika a programy neustále vyvíjí a zlepšují, můžete teď vytvořit mnohem lepší výstupy než před několika lety, a to díky novým postupům zpracování. I to je jeden z důvodů proč RAW formát z počítače neodstraňovat.

Přechodové filtry

Pro krajináře běžná pomůcka, ale normální smrtelník často ani neví, že něco takového existuje. Dnešní článek bude o tom, co jsou to přechodové filtry a jak se používají.

Licenční smlouva

Pokud jste v situaci, kdy se chystáte prodat (či naopak koupit) licenci fotografie a potřebujete alespoň základní informace o licenční smlouvě a její vzor, nebo vás prostě tato problematika zajímá, pokračujte směle ve čtení.

Zůstaňte v obraze, každý týden posíláme novinky ze světa fotografie

Přihlašte se k odběru toho nejlepšího z Milujemefotografii.cz

Email má špatný formát.

Potvrzením odběru dáváte souhlas ke zpracování osobních údajů pro zasílání novinek. Více se dozvíte v zásadách ochrany osobních údajů.