Archiv pro měsíc: 3 / 2014

  • Úvod

8 tipů na krajinářskou fotografii

Jsou fotografové, kteří v zimě v exteriérech téměř nefotografují. Patříte-li mezi ně, pak pro vás přinášíme menší opakování základů fotografování krajin, abyste s příchodem jara byli připraveni. A těm ostatním drobné připomenutí dostupných možností určitě taky neuškodí.

Tomáš Rak: Jsem spíše umělec než entomolog

S Tomášem Rakem se známe od roku 2005 díky jednomu fotografickému webu. Už ze začátku své dráhy fotografa hodně experimentoval, především v oblasti detailů a makra. Přitom jeho cesta vedla ke stále menším a menším detailům. Jeho fotografie se vyznačují především velmi vysokou technickou kvalitou – dají se považovat za dokonalé. Fotografováním se přes to neživí.

Dejte si pozor na Nigerijský spam

Před časem jsem pomáhal kamarádce s prodejem digitálního těla zrcadlovky. Zvolil jsem mnou osvědčený a vyzkoušený způsob prodeje přes internetový bazar na webu Paladix.cz. Po několika dnech mi do schránky dorazil podivuhodný e-mail. Před několika lety jsem sám na podvodný e-mail na internetu doplatil. Nyní – když jsem pomáhal kamarádce s prodejem a dorazil mi podobně vypadající dopis – jsem již přesně věděl, která bije.

Kreslíme tvary a vkládáme texty do fotografií

Zoner Photo Studio nabízí mnoho způsobů, jak vkládat dodatečné informace přímo do fotografií. Mimo tradičního vkládání textu můžete pohodlně kreslit vlastní obrazce nebo vkládat základní tvary. Samozřejmostí jsou i široké možnosti přizpůsobení včetně průhlednosti objektů, jejich barvy či obrysu.

Zůstaňte v obraze, každý týden posíláme novinky ze světa fotografie

Přihlašte se k odběru toho nejlepšího z Milujemefotografii.cz

Email má špatný formát.

Potvrzením odběru dáváte souhlas ke zpracování osobních údajů pro zasílání novinek. Více se dozvíte v zásadách ochrany osobních údajů.