Archiv pro měsíc: 9 / 2013

  • Úvod

Ten, co kreslí fotografie

Jejich množství na trhu je prakticky nekonečné. Přesto ale nenajdete jediný univerzální kus vhodný pro jakéhokoliv fotografa. Poznejte je lépe díky následujícím řádkům. Ano, řeč je o objektivech.

Zoner Photo Studio 16: Novinky letošního podzimu

K nejvýraznějšímu zlepšení došlo v poslední verzi ZPS jednoznačně po stránce vizuální. Těžko přehlédnutelnými změnami prošel především modul Editor, novými režimy zobrazení se však může chlubit například také modul Správce. Ale všechno pěkně popořadě.

Panning – Technika pro zvýraznění pohybu

Třetí rozměr dokáže fotografii vždy obohatit. Můžete ho dosáhnout hned několika způsoby. Například využitím dlouhých tvrdých stínů, nízké hloubky ostrosti nebo zachycením a zdůrazněním pohybu. Právě o poslední možnosti pojednává následující text.

4. FOTOden opět v Praze

Po úspěšných FOTOdnech v Praze, Brně a ve Svitavách se opět vrátíme do hlavního města. Již čtvrtý FOTOden pořádaný vydavatelstvím Zoner Press se uskuteční v sobotu 21. 9. 2013 ve známých prostorách KC Zahrada na Chodově. Program bude tentokrát nabitý hvězdami a uspokojí každého zájemce o fotografování.

Sardinie – Mnoho barev a tvarů jedné krajiny

Před pár dny jsme se s manželem vrátili ze Sardinie a mě napadlo připravit na blog malý fotoreport o tom, jak to na druhém největším ostrově ve Středomoří vypadá a jak se fotí ve velkém vedru. Destinaci jsme pojali jako obvykle stylem náhoda-překvapení. Letenky na Sardinii byly zrovna levné, tak jsme je koupili a až poté jsme začali zkoumat, co všechno je na tomto krásném ostrově jižní Itálie k vidění. A byli jsme mile překvapeni.

Zůstaňte v obraze, každý týden posíláme novinky ze světa fotografie

Přihlašte se k odběru toho nejlepšího z Milujemefotografii.cz

Email má špatný formát.

Potvrzením odběru dáváte souhlas ke zpracování osobních údajů pro zasílání novinek. Více se dozvíte v zásadách ochrany osobních údajů.